Mila.bg представя с известна доза носталгия промените, които е претърпял светът

...
Mila.bg представя с известна доза носталгия промените, които е претърпял светът
Коментари Харесай

Носталгия. Светът няма нищо общо с едно време

Mila.bg представя с известна доза носталгия измененията, които е претърпял светът през последните няколко десетилетия. Ето някои от тях.

1. Компютрите и здравето

Преди да се появят компютрите, хората трябваше да се пазим единствено от веригите за бързо хранене, които донесоха със себе си и проблеми със затлъстяването. Сега тази чест се споделя и от седенето по през целия ден на бюрото. Да не приказваме, че те водят и до пристрастяване.

2. Разделите

Пропадането в заешки дупки, скубането на коси, тръшкането на пода в банята и прочие меланхоличности са към този момент отживелици. Новото потомство е прекомерно практично, с цел да плаче за изгубени движимости и изоставили го хора. Наследниците на човешкия жанр са откриватели, търсещи завършения, и нищо не ги стопира в желанието им за по-интересно живеене.

3. Бракът

И в днешно време двойките се обичат, само че дистанцията се прокрадва по-бързо сред тях с течение на времето. Най-голямото затруднение сред сътрудниците е увеличеното потребление на технологии. Преди си лягахме гушнати в другия, в този момент с таблет в скута и с телефон в ръка.

4. Тегленето на пари

Помните ли, когато трябваше да чакате на дълги опашки в банката, с цел да изтеглите пари от банковата си сметка? Толкова доста документи и безпределно висене! А единствено няколко десетилетия по-късно имаш достъп до парите си все едно си купуваш кока-кола от машинка.

5. Населението

Улиците към този момент не наподобяват пусти. Обществените места са претрупани от хора. Населението пръсва по шевовете границите на доста страни по света.

6. Домовете

Отминаха дните, когато елементарните хора можеха да си разрешат обилни парцели. Големите къщи в този момент са сменени от дребни жилища освен поради лимитираното пространство и множеството хора на планетата, само че и повишаването на пазара на домове.

7. Общуването с другари

Едно време животът ни не беше толкоз претрупан. Сега даже нямаме време да се забележим с приятелите си очи в очи и разрешаваме на обществените медии да лишават насладата от персоналния контакт.

8. Как играят децата

Спомнете си детството си, когато на тумби си играехме из квартала или махалата. Играта на открито освен че ни каляваше, само че подобряваше обществените ни умения и засилваше другарствата ни. Днес множеството деца единствените връзки, които имат със своите връстници, минават през дистанционното управление на обичаната им видеоигра.

9. Технологиите

Имаше време, когато трябваше да поръчате интернационален диалог на телефонен оператор, с цел да се свържете с някого на другия завършек на Земята. Сега с едно натискане на бутон освен че може да говорите с брат си в Африка, ами и може да го видите, с помощта на смарттелефоните.

10. Забавленията

Някога имаше пикници, домашни празненства и свирене на китара пред блока в компанията на съседите. Сега всичко, което децата и техните родители споделят и употребяват, са видеоигри, мобилни телефони и компютри.

11. Работата

Големите купчини досиета и дългите работни часове в офиса към този момент са сменени с варианти за работа от вкъщи. Технологията направи работата по-лесна и употребява доста по-малко време.

12. Структурата на фамилията

Големите „ италиански “ фамилии последователно се трансфораха в минало. Сега доста рядко има повече от едно домакинство под един покрив.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР